CURIOSITATS


COLLSEROLA
Serra de Collserola (Foto Josep Catix)
El topònim Collserola com es coneix la serralada que s'estén entre el Barcelonès i el Vallés Occidental era la denominació com abans es coneixia el pla que hi ha entre els cims del Tibidabo i de Santa Maria espai que avui es coneix com Costa Rica amb referència a un espai que era ocupat per edificacions de propietaris amb gran poder adquisitiu.


TIBIDABO
Antigament el nom era Puig de l'Àliga, nom que venia del llatí que sembla que ja li havien posat els romans, i que es referia a la gran vista que s' oferia des de el cim de la muntanya.


LA PEDRA DE COLLSEROLA
Aquesta pedra a la que s'arriba a 'enllaç de la carretera de Vallvidrera en el km 7,5 amb la de l'Arrabassada, te una serie de concavitats que es veuen que van ser fetes per la mà humana i que be podria ser una pedra de sacrifici i/o de ritus funeraris.Veure video: https://youtu.be/E71VVtkJzpI


LA MINA GROTT
La Mina Grott situada en el camino que des de el baixador de Vallvidrera condueix al pantà, de quasi 1,5 kms, es va construir l'any 1855 per portar aigua des de el pantà a la població de Sarrià. Pel mateix espai el 1908 es va inaugura un recorregut en un trene't que facilitava el trasllat als visitants de la muntanya.
Un any més tard, la inauguració del Funicular la competència del nou mitja d'accés al Tibidabo va propiciar el tancament de l'estació, un any més tard.


EL SOSTRE DE COLLSEROLA
El sostre de la serra de Collserola es troba al cim del Tibidabo (516,5 m) en el punt amb el que l'any 1886 es va construir una petita ermita neogòtica.  L'any 1913, amb motiu dels actes del 100tenari de l'Agrupació Excursionista “Catalunya” l'entitat barcelonina va col·loca una placa al punt culminant com sostre de la comarca del Barcelonès.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada