LLEGENDES

SANT MEDIR
Segons la tradició, Sant Medir era un pagès català que vivia cap a l'any 303 a la vall de Gausac a la serra de Collserola, terme municipal de Sant Cugat del Vallès.
Per aquells temps es produïa la persecució dels cristians. El pagès estava a la vall de Gausac plantam faves quan el bisbe de Barcelona, que era per esguit, va passar i va explicar el moriu de la seva fugida demanam que si li pregunta-ban per ell no mentis i digues la veritat,
Quan el bisbe va marxa les llavors de les faves van créixer i florir de forma miraculosa con si fos mesos que eren plantades.
Quan al poc van arribar els perseguidors i li van preguntar al pagès pel bisbe aquest va dir-lis la veritat que era m'entres ell plantava les llavor de les faves. Com no el van creure quan més tard van capturar al bisbe Sever van martiritzar a tots dos degollant a Medir.

Dels barris de Barcelona i Sant Cugat que celebren la festa de Sant Medir el 3 de març sobre surt la que s'organitza a Gràcia amb colles que passegen per la vila gracien-ca llançant caramels i fem un dinar a l'ermita de Sant Medir.LA FONT GROGA
La denominació de la Font Groga es deu a que l'aigua grogueja pel fet de brollar d'un estany de sota terra on es diu ja mines d'or i aquest es el motiu de la coloració de l'aigua.EL DRAC D'OLORDA
Representació de la llegenda del drac d'Olorda a Sant Feliu 


El cavaller Guillem és un personatge de llegenda que va lluitar contra el drac d'Olorda per alliberar la bella Violant de Bar I salvar de la destrucció la població de Sant Feliu de Llobregat.

A la ciutat de Sant Feliu de Llobregat vivien un drac molt temut que anomenaven el Drac de Sant Feliu que vivia en una coves de la muntanya de Santa Creo d'Olorda.
La llegenda explica que la donzella Violant de Bar va arribar a Sant Feliu per passar-hi la nit camí de Barcelona per casar-se amb el rei Joan I d'Aragó, de nit el Drac avisat per una dama anomenada Mamelluda, a la que es volia cruspir, de la bellesa de la donzella va baixar en busca de Violant amenaçam de no trobar-la destrossa tot el poble.
La Mamelluda va poder avisar el cavaller Guillem d'Olorda, del perill que corria la donzella va agafar la seva espasa i va lluitar amb el drac, que quan la llum del sol es va reflexa amb l'escut del cavaller, va quedar enlluernat situació que va aprofitar per clavar-li l'espasa al cor.
En record de la llegenda a Sant Feliu hi ha dos gegants que representam a Violant i Guillem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada